Yemekler artık sokak hayvanları için mama oldu
Yemekler artık sokak hayvanları için mama oldu
Yüreğir Belediyesi tarafından modern ileri proses teknikleriyle kurulan tesiste, restoran, lokanta ve lüks otellerde bulunan ihtiyaç fazlası mamalar, uzman mühendis ve veteriner hekimlerin gözetiminde sokak hayvanları için mamaya dönüştürülmeye başlandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da projeye destek verdi
ADANA – Adana’da modern ileri proses teknikleri ile kurulan tesiste, uzman mühendis ve veteriner hekimlerin gözetiminde restoran, lokanta ve lüks otellerde bulunan ihtiyaç fazlası mamalar sokak hayvanları için mamaya dönüştürülmeye başlandı.
Yüreğir Belediyesi sokak hayvanları için yüreklere dokunan bir projeyi hayata geçirdi. Lokanta, lokanta ve lüks otellerde servis edilen yemeklerden arta kalanlar, atılmak yerine kaynağından ayrılarak oluşturulan özel setlerle tek tek toplanmaya başlandı. Belediyenin modern ileri proses teknikleri ile özel olarak kurduğu tesiste mutlaka işlenen fazla mama kedi ve köpek mamasına dönüştürülüyor. Tesiste üretildikten sonra alanında uzman mühendis ve veteriner hekimler tarafından yakından takip edilen mamalar 3 kg’lık ambalajlarda paketlenmektedir. Paketli mamalar sokaktaki kedi ve köpeklere hayvanseverler ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla ulaştırılıyor.
“Aynı doğada birlikte yaşıyoruz, onları korumamız gerekiyor”
Mamanın üretildiği tesiste incelemelerde bulunan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Açlıktan kırılan sokak hayvanlarının insanlara saldırıp zarar verdiği haberlerini büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz. canlarımız.Aynı doğada birlikte yaşıyoruz ve doğal olarak onları korumamız gerekiyor.Bizim çıkış noktamız bu oldu” dedi.
“Yemeklerden arta kalanları ayırdık ve sevgili dostlar için yemek haline getirdik”
Kocaispir, “Sokak hayvanlarının en önemli sorunu barınma ve beslenme. Barınma ihtiyacını karşılarken sıfır atık kavramını da öne çıkarmak istedik. Bu kapsamda Adana’da bir ilke imza attık. Gıda üretim tesisi kurduk. modern ekipmanlar ve ileri işleme teknikleri kullanılarak restoran, lokanta ve otellerde servis edilen yemeklerden arta kalanları kaynağından ayırarak topladık ve tesisimizde siz değerli dostlarımız için mamaya dönüştürdük.”
“İlk etapta 1200 adet 3 kg’lık mama üretildi”
Kocaispir, ilk etapta her biri 3 kilo olmak üzere bin 200 adet mamanın üretildiğini belirterek, “Bu çok yeni bir proje. Bu tesis Adana’da bir ilk. Daha da geliştirip yaygınlaştırıp daha çok kişiye ulaşmak istiyoruz. sokak hayvanları mama takibi yapıyoruz.sivil toplum kuruluşları ve dernekler aracılığı ile başta gönüllü hayvanseverlerimiz olmak üzere sokaktaki sokak hayvanlarına bu mamaları dağıtıyoruz.Bu mamaların yaşayan kedi ve köpekler için üretildiğini özellikle vurgulamak isterim. Sokakta. Mamayı yemeyebilir. Çünkü amacımız sokakta kalan patili dostlarımız. Burası evde beslenen ve bakılan hayvanlar için bir tesis değil. Biz daha çok sokak hayvanları için çalışıyoruz” dedi.
“256 hayvansevere erzak dağıtılıyor”
256 hayvansever aracılığıyla kedi ve köpeklere mama dağıtıldığına değinen Kocaispir, “Atıkların toplanması konusunda kurumsal firmalarla iş birliği protokolü imzaladık. Büyük otel zincirleri, restoran ve lokantalar ile çalışıyoruz. Sistematik bir akış var. Her gün tesisimize geliyoruz. Hatta Kredi Yurtlar Kurumu ile ortak hareket ederek öğrenci yetiştiriyoruz. Yurtlarında atık gıdaları da toplamaya başlayacağız” dedi.
“Emine Erdoğan’dan Yüreğir Belediyesi’ne Övgü”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da projeye takviyeler verdi. Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “En kıymetli hazinemiz olan, doğal gübreye dönüştürülen topraklarımızı korumak için ‘Biyobozunur Atık Projesi’ni hayata geçiren Yüreğir Belediyesi’ni tebrik ediyorum. Yılda yaklaşık 4 bin ton kompost üretmek örnek bir başarı.Sürdürülebilir ve geri dönüşüm odaklı bir belediyecilik anlayışını tüm illerimizde görmek istiyorum.”
sultandagi-haber.com.tr