Teknoloji

Samsung Galaxy S23 Serisinde iPhone 14 ile Tanıtılan Uydu İletişim Özelliğine Sahip Olacak

Samsung’un yeni yılla birlikte tanıtacağı Galaxy S23 serisine gelecek özellikler için yeni bilgiler ortaya çıktı. iPhone 14 ile tanıtılan uydu ilişkisinin Samsung Galaxy S23 ile Android kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

Apple geçtiğimiz yıldan beri konuşulan uydu irtibatı özelliğini iPhone 14 ile kullanıma sunmuştu.

iPhone 14 serisinin, acil durum irtibatı için düşük dünya yörüngesine yayılmış olan uydularla ilişki gerçekleştirilebileceği Apple tarafından duyurulmuştu. Görünüşe nazaran Samsung, yaklaşmakta olan Galaxy S23 serinde de emsal bir özelliği getirecek.

Samsung’un acil durumlarda kullanılması için Iridium Communications ile çalıştığı tez edildi.

Galaxy S23’ün uydu bağlantı sistemi Iridium’un düşük dünya yörüngesinde bulunan 66 uydusu aracılığıyla gerçekleştirilecek. Bu uydular sayesinde sesli arama ve bilgi irtibatı sağlanıyor olacak. Öte yandan Samsung’un bu özellik üzerinde iki yıldır Iridium ile birlikte çalıştığı da belirtiliyor.

Apple, iPhone 14 serisindeki uydu temasını sağlamak için Küresel Star ile birlikte çalışıyor.

Aslında uydu irtibatı yalnızca acil durumlarda kullanılmak için tasarlandı. Huawei firması da Mate 50 Pro modeli özelinde Beidou uydularını kullanıyor.

Galaxy S23’ün uydu bağlantısı yoluyla metin iletileri, sesli bağlantı ve düşük boyutlu imaj paylaşımı yapabileceği belirtiliyor.

Galaxy S23’ün uydu bağlantısı yoluyla metin iletileri, sesli irtibat ve düşük boyutlu imaj paylaşımı yapabileceğini lakin uydu irtibatının tabiatı gereği yüksek süratli bir irtibatın şimdilik kelam konusu olmadığı belirtiliyor. Bunlara ek olarak uydu irtibat hizmetinin tüm ülkelerde kullanımda olup olmayacağı ise meçhul. Apple, iPhone 14’de yer alan uydu ilişkisini yalnızca Kanada ve ABD’de kullanıma sunmuş durumda.

Uydu irtibatı hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Asansörlü Nakliyat
Başa dön tuşu